ЧИЙЗКЕЙК


Чийзкейкът, макар да изглежда като рожба на съвременността, е сладкиш с дълговековна история. Данни сочат, че първото му споменаване било от древногръцкия физик Егим, посветил цяло произведение на тайните за приготвяне на различни видове чийзкейк. Интересно е да бъде отбелязано, че това се е случило приблизително около VIII в. пр. Хр. Изумително, нали?

Разбира се, първообразът на сладкиша е бил малко по-различен, но САЩ и Великобритания спомагат неговото видоизменяне в образа, в който го познаваме. В края на XIX в. в САЩ, човек на име Уилям Лорънс създава перфектното сирене за десерта, а пък Великобритания от своя страна сътворява суровия вариант без печене с конфитюр и бисквити.

Ние предлагаме две от вариациите му – с боровинка и вишна.

Композицията от първокачествен и плътен крем чийз, основа от ронлива бисквита и боровинка, носи не само пълноценния вкус на този традиционен сладкиш, пълен с история, но и облагородява небцето и душата.

Чийзкейкът придобива широка популярност през последните няколко години и в България и набира все повече почитатели, затова поръчайте своя чийзкейк от нас и превърнете делника си в празник, а празника в двоен празник!

 

  
valid xhtml valid css