Мед и Френска селска торта...

p4eliБлатовете на Френска селска торта се приготвят с пчелен мед от рапица. Рапицата е покритосеменно растение от семейство кръстоцветни, което цъфти в началото на април и е основен източник на ранен прашец и нектар за пчелите.
Този вид мед има много добри хранителни и лечебни свойства. Отличава се с характерния си бял цвят, бърза кристализация, приятен аромат и вкус. Медът от рапица е изключително полезен при костни, ставни и стомашно- чревни заболявания. Известен е с противовъзпалителното си действие, което се дължи на съединенията на метилглюоксала.Това е и най-подходящият мед, използуван при лечение на сърдечно-съдовата система.Доставя се от екологично чистият район на Търновския балкан.

Медът е най-известният пчелен продукт и е естествен антибиотик. Той притежава бактерицидно действие, засилва обмяната на веществата, ускорява регенерацията на тъканите, оказва противовъзпалително и тонизиращо действие, резорбира отоците. Медът нормализира работата на стомашно-чревния тракт, стимулира функцията на вътрешните органи, предпазва от склероза, нормализира съня и стимулира защитните сили на организма. При външна употреба медът обеззаразява, убива всички микроби и стафилококи. С мед може да се лекува катаракта на очите, тъй като той засилва кръвообращението на мястото на приложение, което води до очистване на тъканите. Някои видове мед са дори по-ефективни от антибиотиците при лечението на рани и инфекции.
rapica
Торти ЕФИ благодари на всички, които допринесоха за рекламата и повишаване популярноста на своя продукт – Френска селска торта.

Надяваме се, че сме направили животът ви по-сладък и вкусен!!!

 
На този свят само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен...

Алберт Айнщайн

 

 

 
valid xhtml valid css