САХЕР

Сахер е известен по цял свят виенски сладкиш, главозамайващ с пищността и колорита си и предпочитан десерт от истинските ценители на шоколад. Много шоколад!

Рецептата за нея е вековна и дирите й могат да бъдат проследени още от XVIII в. измежду страниците на старинните книги за австрийската кухня.

Историята й започва съвсем ненадейно, когато Клеменс фон Метерних, тогавашният министър на Австрия, дава нареждане да бъде направен необичаен сладкиш за неговите високопоставени гости. Неговият сладкар е болен, затова с бойната задача се взема едва 16-годишно дете на име Франц Захер. Може би се сещате, че той е сътворил перфектния сладкиш, харесал се не само на гостите, но и оставил следа и до днес.

Ние приготвяме тортата Сахер по рецепта, която се доближава напълно до оригинала. Ореховият блат е полят с много шоколад, а измежду него се спотайва ароматно сладко от кайсии и със сигурност вкупом те са силни и дръзки вкусове, които ще Ви допаднат, защото ги подбрахме специално за най-изтънчените ни клиенти.

 

 

 
valid xhtml valid css