За жената


Сладкото кара жените да споделят

Представителките на нежния пол са много по-склонни да "споделят" паролите за достъп до компютъра си с напълно непознати, отколкото мъжете, показват резултатите от проучване, направено сред 576 офис служители в централен Лондон.

Делът на дамите, готови лесно да издадат данни по сигурността си на непознати претенденти за пазарни анализатори, е 45%, спрямо едва 10% от мъжете в проучванjenaето.

Изследването всъщност е част от социален експеримент, целящ повишаване на познанията за информационната сигурност преди наближаващата европейска конференция Infosec Europe 2008 - най-голямото събитие в тази сфера на Стария континент, което ще се проведе от 22 до 24 април в Лондон.

На всеки пет години Infosec организират проучвания, като за целта се доверяват на екип от подстрекатели, които изкопчват логин данни в замяна на безплатни писалки или шоколади като награда.

Правят се минимални опити да се докаже идентичността на паролите, така че не е ясно каква част от жените са издали истинските си данни срещу блокче шоколад или са дали само безполезна и невалидна информация. Резултатите от тазгодишното проучване са чувствително по-добри от тези в миналогодишната анкета.

През 2007 г. 64 на сто от хората са били готови да си предоставят паролите срещу какаовото изкушение, докато през 2008 г. този дял се е понижил с 21% до 43%.

Може да се каже дори, че потребителите са все по-запознати с рисковете за информационната сигурност и стават по-съвестни спрямо защитата на такива данни.

Изследователите под прикритие искали също и информация за имената и телефонните номера на анкетираните, уж за да могат да ги впишат за участие в томбола с награда пътуване до Париж.

Заради такъв стимул цели 60% от мъжете и 62% от жените са предоставили исканите данни. Почти същият дял - 61%, с лекота са споделили и рождените си дати.

 

 
Сладкото защитава жените от главоболие
sladkojeni Сладките храни предпазват жените от главоболие, откриха индийски диетолози.

Учените разкриха истинските причини за мигрената. Според данните на медицинската статистика, около 30% от случаите на мигрена се предават по наследство. Но съществуват и други фактори, които оказват влияние върху нейното изостряне, като хормонални нарушения, стрес и депресия, неправилен режим на сън.

Според авторите на новото проучване, внезапната поява на главоболие може да е свързана и с неправилното хранене.

В повечето случаи главоболието е следствие от диетите, предвиждащи строго ограничаване на калорийността на приеманата храна. Това се отнася с особена сила за случаите, когато жените променят рязко своя начин на хранене.

Специалистите припомнят, че не трябва да се забравя, че човешкият мозък се нуждае от достатъчно количество енергия, която той получава преди всичко от храна с високо съдържание на въглехидрати. Затова, мили дами, отнесете се предпазливо към диетите, които ги изключват.

Още една причина за мигрената, свързана с храненето, е намаляването на нивото на кръвна захар. Затова ако искате да не ви мъчи главоболие, не се отказвайте.


 
Шоколадови процедури у дома за красива кожа

Всички сме наясно, че повечето жени обожават шоколад. Знаме, обаче, че трябва да го консумираме разумно. Ето още някои много полезни и приятни начина да използваме шоколада, този път, за да направим кожата си красива.

Шоколадът има много полезни свойства, сред които: понижава кръвното налягане, стимулира производството на серотин (т.нар. хормон на щастието), ендорфини. Шоколадът дава един особен тласък на енергия, поради съдържанието на кофеин.

Шоколадът от край време се използва в различни козметични процедури.

choco-womanДомашни шоколадови процедури
Шоколадовите масажи и маски са едно фантастично преживяване, което включва процедури за тялото и душата. Какаото подхранва, овлажнява, тонизира и прави кожата по-гъвкава, а в същото време стимулира хормоните на растежа. Ароматът на какао има много добър ефект върху нервната система.

За да направите домашна шоколадова процедура са ви необходими 500 гр. тъмнен шоколад. Той се разтапя на водна баня и към него се добавят няколко капки етерично масло.

Сместа трябва леко да се охлади, за да се избегнат изгаряния и след това да се разпространи върху цялото тяло, като трябва енергично да разтривате. Задръжте така най-малко 15 мин., след което измийте тялото. Най-добре измиването да стане в топла вана, но при липса на такава може да ползвате и душ.

Домашна шоколадова маска за лице и ръце

За да направите една фантастична маска за лицето или ръцете са достатъчни една супена лъжица какао на прах, кисело мляко и мед. Сместа се разбърква и налага върху лицето или външната страна на ръцете, оставя се леко да попие и се измива.

 

 


valid xhtml valid css